Share/Save/Bookmark

Sterk kvartett i Vintermaraton

  17.10.2013 Kl. 12:31  
I flott vær med sol, bare litt vind og 4-8 varmegrader ble Jessheim Vintermaraton arrangert av Ull/Kisa IL under langt fra vinterlige forhold. Det var 396 påmeldte totalt og 366 startende, nest mest i løpets 30-årige historie, bare 19 mindre enn i rekordåret 1992. Hele 170 startet på helmaraton, som også var årets NM på distansen. Om noen måneder skal samme klubb arrangere hoved-NM i friidrett fra samme arena.

Maria Venås, favoritt som innfridde
Maria Venås fra Ranheim IL var favoritt i kvinneklassen og innfridde med seier på 2:48:26, som er ny løyperekord for Jessheim Vintermaraton-

Avstanden til sølvvinner Anine Nordstrøm fra FIK Ren-Eng var på over 12 minutter. Det er bare fire norske kvinner som har løpt raskere enn Maria i år - og alle disse har oppnådd tidene sine i store lettløpte internasjonale løp. Tiden var også mye bedre enn vinnertiden i årets Oslo Maraton.

Løypa på Jessheim har ca 250 høydemeter totalt på de fire rundene, så selv om det ikke er noen utpreget tung løype, er den heller ikke av de raskeste.

Fin fight mellom Kjäll-Ohlsson og Strupstad
I herreklassen var det lenge spennende mellom favorittene Martin Kjäll-Ohlsson, SK Vidar og John Henry Strupstad, FIK Ren-Rng. Martin var den som holdt farten til godt ut på den fjerde og siste runden, men etter 36 kilometer gjorde ultraløper-Henry et skikkelig rykk og fikk kjempeluke med det samme. -Det var ikke jeg som sprakk eller sakket farten, det var Henry som økte farten, sa en tross alt fornøyd Martin etter sitt tredje NM-sølv på maraton.

På Facebook følger han opp med: -Nok et maratonsølv. Litt skuffet, men i dag var det faktisk en bra kamp mann mot mann og det er jo det som er idrett på sitt beste.

John Henry på sin side var strålende fornøyd med løpet sitt. -Det er nok det beste maratonløpet mitt noensinne, selv om jeg har løpt såvidt under 2:30 to ganger tidligere. Martin nikket og var enig i den påstanden. John Henrys 2:30:22 er løyperekord for Jessheim. Facebookoppdateringen hans var kort og lettforståelig: -NM-gull på Yessheim. Yepp!

Bronsevinner Didrik Hermansen fra SK Vidar var også godt fornøyd med medalje og ny pers med ett minutt. Han valgte å slippe tetduoen litt tidligere enn Kristian Monsen - men han åpnet - som planlagt - betydelig raskere enn han bruker å gjøre. Uvanlig nok ble det derfor ikke negativ splitt på den tidligere elitehåndballspilleren fra Elverum, men like fullt ny pers. Didrik har imponert på ultraløp tidligere i år der han han representert Norge med gode plasseringer både i EM 100 km og VM Ultratrail.


Fire sub 1:30-løpere fra Øvre Romerike. Fra venstre Pål Simonsen, Romerike Ultraløperklubb, Steinar Skaar Løpsklubben 1814, Harald Furuseth, Ull/Kisa IL og John Gunnar Græe, Løpsklubben 1814.

Vis alle nyheter