Share/Save/Bookmark

Historikk

Rune Nilsson har alltid vært opptatt av idrett, og slik var det også da han var ansatt hos Mathiesen Eidsvold Værk. Bedriftsidrettslaget hos MEV var et levende løpemiljø i distriktet. Alle med en eller annen tilhørighet til bedriften var med på de aktivitetene som ble satt i gang. De deltok i Holmenkollstafetten, Fjellmaraton, Manpowerstafetten osv. Også de som ikke tilhørte bedriften kunne nyte godt av aktiviteten ved at det ble mange nok til å leie buss. Det sosiale aspektet betydde mye.

Men folk fant nye jobber, og til slutt ble sagbruket på "Verket” solgt. "Basen” ble borte, men de som tidligere hadde vært med i bedriftsidrettslaget bodde fortsatt i Eidsvoll. Interessen for løping var fortsatt til stede og behovet for et løpsmiljø meldte seg.

Løpsklubben 1814 ble stiftet 9. mars 1994 og det var 29 til stede på stiftelsesmøtetLøpsklubben 1814 ble stiftet 9. mars 1994 og det var 29 til stede på stiftelsesmøtet.
Navnet har sitt utspring fra 1814-løpet som ble arrangert i perioden 1991- 2006 (16 år). Også dette løpet hadde sitt utspring i det nevnte miljøet. 1814 binder oss til Eidsvoll Verk. I dag er det nær 100 medlemmer i klubben og vi har plass til mange flere.

Hvorfor B.I.L?
Løpsklubben 1814 er vurdert av og opptatt som medlem i RBIR. Mange vil kanskje spørre hvordan vi kan være et bedriftsidrettslag. Her er noen punkter som kan gi svar på det.

Vi er alle på et mosjonsnivå og regnes ikke som aktive løpere.
LK 1814 er et tilbud til de som ikke har et aktivt bedriftidrettslag på sin arbeidsplass eller er alene som løper i dette miljøet. For mange satser på fotball eller andre lagidretter.
Mange som er bosatt på øvre Romerike har sin arbeidsplass i Oslo. Det er få som blir igjen i Oslo to kvelder i uken for å trene.